KUTUDAN ÇIKAN HİKÂYELER

Tarih: 1 ve 15 Ağustos Cumartesi 11.00-12.00
Yaş Aralığı: 6-9 yaş
Süre: 50 dak
Yer: Kadıköy Atölye // Hasanpaşa caddesi No: 43/C
Katılımcı ve sayısı: Sadece çocuk 12 kişi
Eğitmen: Şirin Keskin

2.çocuk için %50 indirim

Etkinliğe katıl: https://biletinial.com/tr-tr/egitim/kutudan-cikan-hikayeler?cinemaId=5803

Atölye Tanımı:
Sıradan görünen nesneler bazen unutulmuş bir maceranın kahramanı olabilir.
Çocuklar sürpriz nesnelerden yola çıkarak karakterler yaratır, hikâyeler kurar ve
doğaçlamalarla bu hikâyeleri birlikte canlandırırlar.

Atölyenin Kazanımlar:
•⁠ Yaratıcı düşünme
•⁠ Hikâye oluşturma
•⁠ Nesnelerle yaratıcı ilişki kurma
•⁠ Drama ve iletişim becerileri


Eğitmenler

 

Şirin Keskin

İstanbul’da doğan Şirin Keskin, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunudur. Oyunculuk kariyeri boyunca İstanbul Devlet Tiyatroları, Avcılar Belediye Tiyatrosu, HUGO ve Tolga Abi Çocuk Tiyatrosu, Tiyatro Akkaş ve Zorlu Çocuk Tiyatrosu gibi kurumlarda görev almış; Altıdan Sonra Tiyatro’da oyunculuk ve yönetmen yardımcılığı yapmıştır. Yaratıcı drama, masal anlatıcılığı ve çocuk tiyatrosu alanlarında çeşitli sertifika programlarını tamamlayan Keskin, Yıldız Teknik Üniversitesi Uluslararası Hikâye Anlatıcılığı Kongresi hazırlık çalıştayında görev almış, halen İstanbul Üniversitesi AUZEF Çocuk Gelişimi programında eğitimine devam etmektedir. Waldorf yaklaşımıyla ebeveynli oyun grupları ve masa tiyatrosu deneyimlerinden beslenen Keskin; Kadıköy Çocuk Kütüphanesi ve Wapiyon Center for Creativity bünyesinde masal ve yaratıcı drama atölyeleri yürütmüştür. Ayrıca İş Sanat ve Kumbaracı50 iş birliğiyle hazırlanan “Masamda Tiyatro Var” YouTube projesinin yaratıcı ekibinde yer almış ve kukla oynatıcısı olarak görev yapmıştır. Çocuklarla yaratıcı drama ve disiplinlerarası sanat atölyeleri üretmenin yanı sıra, yetişkinlere yönelik tiyatro ile oyunculuk eğitimleri vermektedir.

Ceyda AKEL

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi - Sosyoloji Bölümü’nden 2011 yılında, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi - Tiyatro Bölümü’nden 2016 yılında mezun oldu. 2026’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Sahne Sanatları Ana Sanat Dalı, Tiyatro Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Klasik tiyatro eğitiminin yanı sıra Jacques Lecoq pedagojisi, fiziksel tiyatro, clown yaklaşımları üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. 2017 yılında Kumbaracı50 ekibine dahil oldu. Filifu’nun İntikamı, Barış, Biraz Eksik Yaz Gecesi Biraz Fazla Rüyası, Çember’in Anası ve Gaybubet Şehri oyunlarında oyuncu olarak görev aldı. Muamma ve Tek Kullanımlık Hikaye oyunlarının reji ekibinde yer aldı. İşsanat işbirliğiyle yapılan, çocuklara yönelik Masamda Tiyatro Var projesinde ve Goethe Enstitüsü işbirliğiyle yapılan Oyun Sırasında adlı dijital oyunda yazar ve oyuncu olarak görev aldı. Çeşitli film ve dizilerde kamera önüne geçti. Çocuk, genç ve yetişkin gruplara yaratıcı drama, konservatuvara hazırlık ve tiyatro atölyeleri düzenledi. Yetişkinlerle eğitim çalışmalarına Kumbaracı50’de devam etmektedir. Ondokuzotuz iş çıkışı tiyatro kapsamında seyirciyle buluşan Kasaplığın El Kitabı, Aşk Koynunda Uyusun Williams, Onikinci Gece miydi?, İki Kapılı? ve Sekiz Kadın oyunlarında yönetmen ve eğitmen olarak yer almıştır.

Kumbaracı50 Gişe: (212) 243 50 51
Pazar hariç her gün 18:30-20:30

ALTIDAN SONRA YAPIM REKLAM FİLM YAY.VE EĞT.HİZ.LTD.ŞTİ. olarak, kişisel verilerin ve özel hayatın gizliliğinin korunmasına önem veriyoruz. Kişiler verilerinizin korunması için sair mevzuat uyarınca idari ve teknik önlemler alınmakta, gerektiğinde güncellenmektedir. Kişisel verilerin toplanması, işlenmesi, korunması, aktarılması, imhası ve anonimleştirmesine ilişkin detaylı ve güncel politikalarımıza ulaşmak için tıklayınız.