Ondokuzotuz // Güz Modülü 2019
İş Çıkışı Tiyatro Kursu
“ondokuzotuz” nedir?
Farklı mesleklerde çalışan insanların sahnede olmaları ve birlikte oyun oynamaları için tasarlanmış bir zaman dilimidir. İş dışındaki zamanınızda tiyatro ve oyun aracılığıyla; nefes almak, eğlenmek, beraber üretmek ve kendinizi daha iyi ifade edebilmek için “ondokuzotuz” kursuna katılabilirsiniz. Başvurmak için deneyimli olmanıza gerek yok. “ondokuzotuz”, çalışan tiyatrosu fikriyle kurulmuş ve 20 sezondur üreten Altıdan Sonra Tiyatro ekibinin yürütücülüğünde ve Kumbaracı50 organizasyonuyla gerçekleşiyor İki dönemden oluşan kurs toplam, 35 Hafta ve 105 saat sürüyor.
Birinci Dönem – Temel Oyunculuk Çalışmaları
Klasik bir eğitim yöntemi ile değil; katılımcıları merkeze alan, eğlenerek öğrenmeye ve keşfetmeye dayanan yaratıcı drama yöntemi ile aktarılacaktır.
14 haftalık dönem içerisinde konuk eğitmenler de temel çalışmalara katkıda bulunacaklar. Konuk eğitmenler sınırlı sayıda dersi yürüteceklerdir.
İkinci Dönem – Oyun Çalışması
Grubun yapısına uygun seçilen bir metin üzerinden oyun provalarına başlanır. Bu çalışma sürecinde metin çözümleme, karakter analizi ve role yaklaşımla ilgili çalışmalar temel alınacaktır. İkinci dönemde de farklı konuk eğitmenler bu sürece katkıda bulunacaktır. Konuk eğitmenler sınırlı sayıda dersi yürüteceklerdir.
Yürütücü Eğitmenler:
Cumartesi Sınıfı / İsmail Sağır
Salı Sınıfı / Merve Öztoprak Kantarcı - Ceren Sevinç
Pazartesi Sınıfı / Sinem Öcalır
Konuk Eğitmenler:
Metin Okuma-Dramaturji – Sinem Özlek
Doğaçlama – Ladin Avşar
Fiziksel Tiyatronun Temel İlkeleri – Pınar Akkuzu
Ses Çalışması – Burçak Çöllü
Beden ve Ritm – Senem Oluz
Ekip ve Uyum – Yiğit Sertdemir
Beyaz Yaka Sahnede
Tüm sürecin sonunda “ondokuzotuz”un oyuncuları çalıştıkları oyunu Kumbaracı50’de sahneleme deneyimi yaşayacaklar.
TAKVİM ve GENEL BİLGİLER
Cumartesi Sınıfı: Her Cumartesi / 13:00-16:00
1.Dönem – 28 Eylül 2019 // 28 Aralık 2019 (14 Hafta)
2.Dönem – 11 Ocak 2020 // 6 Haziran 2020
(21 Hafta – bayramda (23-28 Mayıs) ders yapılmayacaktır)
Oyun: 7 Haziran 2020 Pazar
SON BAŞVURU TARİHİ: 20 Eylül 2019
Salı Sınıfı: Her Salı / 19:30 – 22:30
1.Dönem – 1 Ekim 2019 // 7 Ocak 2020
(14 Hafta – 31 Aralık’ta ders yapılmayacaktır)
2.Dönem – 14 Ocak 2020 // 9 Haziran 2020
(21 Hafta - bayramda (23-28 Mayıs) ders yapılmayacaktır)
Oyun: 14 Haziran 2020 Pazar
SON BAŞVURU TARİHİ: 24 Eylül 2019
Pazartesi Sınıfı: Her Pazartesi/ 19:30-22:30
1.Dönem – 14 Ekim 2019 // 13 Ocak 2020 (14 Hafta)
2.Dönem – 20 Ocak 2020 // 15 Haziran 2020
(21 Hafta - bayramda (23-28 Mayıs) ders yapılmayacaktır)
Oyun: 21 Haziran 2020 Pazar
SON BAŞVURU TARİHİ: 7 Ekim 2019
Yer: TOMİ Eğitim Merkezi / Kumbaracı Yokuşu No:57 K:3 – Beyoğlu
Ödeme
Peşin ödeme: 3.250 TL (toplam 35 hafta 105 saatlik ücret)
Taksitli ödeme: 3.825 TL (aylık ödeme 425×9)
Sezonluk KumbaraKart sahiplerine %10 indirim uygulanır.
Katılımcıdan kaynaklanan sebepler nedeniyle kursa devam edememe durumunda ücret iadesi yapılmaz.
ondokuzotuz iş çıkışı tiyatro kursu sizden ne bekler?
- Ekip çalışmasına uyumlu olmanız önemlidir
- Özellikle oyun provalarına başlandığında devamlılık çok önemlidir.
- Provalar döneminde 5 kez devamsızlık hakkınız vardır. Bu sayı geçildiğinde eğitmen oyundaki rolünüzle ilgili inisiyatif kullanabilir.
- Oyun provaları başladığında eğitmenler artık yönetmendir. Rol dağılımında; yönetmenler kendi bilgi, birikim, deneyim ve sezgileriyle karar verirler.
- Oyunun çalışma sürecinde, yönetmen gerekli gördüğünde ek çalışma gün ve saatleri koyabilir.
- Oyunun prömiyer tarihi yaklaştığında provalar sıklaşır, çalışma saateleri düzensizleşebilir. İşin doğası gereği bu her zaman böyledir.
- Altıdan Sonra Tiyatro ve Kumbaracı50’nin kurum kültürü ve çalışma biçimi olarak, ekipler oyunlarının her şeyinden sorumludur. Dekor, kostüm, aksesuarlar, afiş vs birlikte bir ekip çalışması içerisinde yapılır.
Başvuru
Başvuru formunu aşağıdan indirerek atolye@kumbaraci50.com adresine mail atabilirsiniz.
Bilgi için: 0212 243 50 51 // atolye@kumbaraci50.com
Cumartesi sınıfı için BAŞVURU FORMU (KONTENJAN DOLDU)
Salı sınıfı için BAŞVURU FORMU (KONTENJAN DOLDU)
Pazartesi sınıfı için BAŞVURU FORMU (KONTENJAN DOLDU)
Başvurunuz, eğitmenlerin değerlendirmesinden sonra kabul edilecektir. Size; kabul edildiğinize ve ödeme yapabileceğinize dair bir mail iletilecektir. Ödemenizi gerçekleştirdikten sonra kaydınız kesinlik kazanacaktır. Ödemeleriniz iptal ya da iade edilemez. Ödemeniz, ancak atölyenin açılmaması durumunda iade edilir.
Eğitmenler
Merve Öztoprak Kantarcı
1985 yılında İstanbul’da doğdu. 2006 yılında Pera Güzel Sanatlar Akademisi Oyunculuk bölümünden mezun oldu. 2007 yılından itibaren çeşitli tiyatro oyunlarında ve çocuklara yönelik projelerde yer aldı. Hürriyet Çocuk Kulübü için çocuklarla gazete atölyeleri yaptı. 7 yıl boyunca Sosyal sorumluluk projesi, Bp Türkiye Yol Güvenliği Çocuk Tiyatrosu’nda koordinatörlük ve oyunculuk yaptı. Aynı zamanda Sahne İstanbul bünyesinde, İtü Vakfı Özel Natuk Birkan İlköğretim Okulu, Terakki Vakfı Okulları ve Enka Okulları’nda Müzikal Tiyatro Projesi’nde Çalıştı. Çağdaş Drama Derneğinde yaratıcı drama liderliği eğitim programını “Yaratıcı Drama Yöntemi ile Bir Metnin Oluşturulması; İş Yaşamında Kadın Olmak” tezi ile tamamladı. Drama yöntemi ile şirket eğitimleri vermektedir. Aynı zamanda Çağdaş DramaDerneği bünyesinde liderlik sertifika programında ve MEF Koleji’nde yaratıcı drama liderliğine devam etmektedir. 2016-1017 sezonunda Kumbaracı50’de “Pera’nın Zamanı” isimli oyunda rol almaktadır.
İsmail Sağır
2008 yılında Memet Baydur’un yazdığı Yiğit Sertdemir’in yönettiği “Yeşil Papağan Limited” adlı oyun ile profesyonel oyunculuk kariyerine başladı. İstanbul Aydın Üniversitesi Drama ve Oyunculuk lisan bölümünden 2014 yılında mezun oldu, aynı üniversitenin Tiyatro Yönetmenliği bölümünde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Altıdan Sonra Tiyatro’da (Kumbaracı50) birçok oyunda oyuncu ve ışık tasarımcısı olarak görev aldı. Oyuncu olarak görev aldığı bazı oyunlar; “Barzo İle Konserve”, “Dertsiz Oyun”, “Yokuş Aşağı Emanetler”, “Müşterek Fail-i Müşterek”. 2014 yılında “Öldün Duydun mu?” adlı oyun ile Afife Tiyatro ödüllerinde En İyi Işık Tasarımcısı adaylarından biri oldu. 2013 yılından beridir Ekip Tiyatrosu oyunlarında da yer almaktadır; “Öğüt”, “İki Kapılı Ev”, “Macbeth” oyunlarında oyuncu, “Avrupa” oyununda ise ışık tasarımcısı ve oyuncu olarak görev almıştır. 2017-2018 sezonunda ise Kumbaracı50 & D22 ortak yapımı “Hayvan Çiftliği” oyununda oynamaktadır.
Ekip Tiyatrosu’nun “Sınıf” projesinde eğitmen olarak yer almıştır ve birçok özel kurumda Drama Eğitmenliği yapmıştır.
Sinem Öcalır
1979 yılında Ankara'da doğdu. 2002 yılında burslu okuduğu Başkent Üniversitesi İİBF Turizm İşletmeciliği bölümünden mezun oldu. Mezuniyetini takip eden 10 yıl içinde farklı sektör ve departmanlarda , insan kaynakları asistanı, halkla ilişkiler ve organizasyon sorumlusu, yapım koordinatörü ve yabancı yayınlar sorumlusu pozisyonlarında çalıştı. 2002-2003 yılları arasında Müjdat Gezen Sanat Merkezi Actor Studio'da oyunculuk eğitimi aldı. 2009-2012 yılları arasında Kadir Has Üniversitesi SBE Film ve Drama bölümünde ileri oyunculuk üzerine yüksek lisans yaptı. 2011 yılından itibaren Altıdan Sonra Tiyatro'da ( Kumbaracı 50 ) bir çok oyunda oyuncu, kukla oynatıcısı ve kostüm tasarımcısı olarak görev almaktadır. Oyuncu olarak görev aldığı bazı oyunlar "Dertsiz Oyun", "Yokuşaşağı Emanetler", "O.B.E.B", "Katilcilik", "Economania", "Yokuşaşağı Emanetler", “Yalınayak Müzikhol “, kukla oynatıcısı olarak görev aldığı oyunlar "Haz Makamı", "Küçük Kara Balık" ( İstanbul Devlet Tiyatrosu ).
Ceren Sevinç
Ceren 1991 doğumlu, Mimar Sinan Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümü mezunu. 2017 Eylül'ünde açılan TOMİ Eğitim Merkez'inde Çocuklarla Oyun Atölyesi'nde asistanlık yapmıştır.
Altıdan Sonra Tiyatro'da III.Richard ve NSU / Kurbanların arasında almanlar da vardı oyunlarında yer almaktadır.
2017 ve 2018'de İsmail Sağır'ın ondokuzotuz sınıfında yönetmen yardımcılığı yapmıştır.