Özel Projeler
Filifu’dan Sesler
2006 – 2013 yılları arasında Açık Radyo’da gerçekleştirilen radyo tiyatrosu programıdır. Yerli ve yabancı çeşitli metinler radyoya uyarlanmış ve hem Altıdan Sonra Tiyatro hem de konuk oyuncular tarafından seslendirilmiştir.
Yiğit Sertdemir – Eda Çatalçam – Tansu Biçer
Kuranderde Kalanlar
2008 – 2012 yılları arasında Yiğit Sertdemir’in tasarladığı, Aslı Can Kortan ve Yaman Ömer Erzurumlu ile birlikte sunduğu konuklu bir tiyatro sohbet programıdır. Konuk olan sanatçılardan bazıları; Behiç Ak, Bülent Emin Yarar, Can Gürzap, Celal Kadri Kınoğlu, Defne Halman, Derya Alabora, Dikmen Gürün, Fırat Tanış, Genco Erkal, Gülriz Sururi, Nadir Sarıbacak, Şahika Tekand, Şebnem Sönmez...
Yiğit Sertdemir – Can Gürzap – Aslı Can Kortan
İran’dan Sesler
İsveç’ten Riksteatern’le ortak yapım olarak projelendirilen ve
“İnsan hakları İnsan haltları” alt başlığıyla hazırlanan İran’dan Sesler; İran’da yaşanmış 8 gerçek hikayeyi hem radyo tiyatrosu hem de okuma tiyatrosu olarak Açık Radyo ve Kumbaracı50’de dinleyici ve seyirciyle buluşturmuştur. Yer alan sanatçılar; Aslı Can Kortan, Asu Maro, Ayşe Selen, Arda Çetinkaya, Ayça Damgacı, Derya Alabora, Erkan Kortan, Gülhan Kadim, Güray Dinçol, İhsan Dehmen, İsmail Sağır, Mehmet Birkiye, Murat Karasu, Onur Kahraman, Onur Tuna, Seda Özen Yürük, Semah Tuğsel, Serkan Keskin, Sezgi Mengi, Şebnem Sönmez, Şehsuvar Aktaş, Tansu Biçer, Tilbe Saran, Tomris İncer, Yaman Ömer Erzurumlu, Yiğit Sertdemir.
Serkan Keskin – Asu Maro // Açık Radyo kayıt
Tilbe Saran // Açık Radyo kayıt
Şebnem Sönmez – Mehmet Birkiye ve Altıdan sonra Tiyatro Ekibi // Okuma Tiyatrosu
Serkan Keskin – Asu Maro – Tilbe Saran // Okuma Tiyatrosu
Yokuşüstü Müzik
2010 yılında Kumbaracı50 destek konserleri başlığıyla konserler serisi düzenlendi. Naim Dilmener, Sema, Selen Uçer, Suzan Kardeş, Kardeş Türküler, Yeni Türkü, Vedat Sakman, Sumru Ağıryürüyen-Cenk Erdoğan, Göksel ve Trio Rebetiko verdikleri konserlerle Kumbaracı50’ye destek oldular.
Göksel – Yokuşüstü Müzik Kosenleri // 2010
Yeni Türkü – Yokuşüstü Müzik Konserleri
Suzan Kardeş – Yokuşüstü Müzik Konserleri
Kardeş Türküler – Yokuşüstü Müzik Konserleri
Kumbaracı50’de Gece Hikayeleri
Altıdan Sonra Tiyatro 2011 yılında, tek bir oyun projesi yerine bütün sezon boyunca sürecek ve bir çok oyun ve performansın dünya prömiyerini yapacağı özgün bir proje olan “Kumbaracı50’de Gece Hikayeleri”ni tasarladı. Biraz uykudan önce, biraz gece gece başka hikâyelerin içine dalma, biraz da herkesin kendi hayatına dokunan geceyi birlikte yakalayabilme heyecanını yaşayabilmek için; farklı disiplinlerde çalışmalar bu proje kapsamında, gece saat 23:00 seansında seyirciyle buluştu.
Fiziksel Tiyatro // Başka Sesler...
Proje Tasarımı: İlyas Odman
Kendimizi gerçekleştirmek, kabul edilmek için kendimiz ve ötekiler üzerinde kurduğumuz baskı üzerine komik bir kabus…bir gece hikayesi…kendi seslerini geri kazanmaya çalışan hortlaklar ve yaşam arasında bir öykü…çay bardakları arasında farkedilmeyenler...
Clown Gösterisi // Seni Yenicem İstanbul
Proje Tasarımı: Palyaço Modern
Beş Palyaçonun İstanbul'da var olabilme çabası. Beş Palyaço'nun İstanbul'u yenebilme ihtimali. Beş Palyaço'nun İstanbul'u terk etme planı.
Her gösterinin birbirinden farklı olduğu, seyirciyle her buluşmada yeniden şekillenen, seyirciyle iletişim halinde, her an her şeyin değişebileceği, alışık olmadığınız bir performans.
Haz Makamı // Kukla Oyunu
Proje Tasarımı: Candan Seda Balaban, Gülhan Kadim, Seda Yürük
Haz Makamı, aynı apartmanda oturan 4 kadın karakterin rutin hayatları içerisinde dolunaylı gecelerde bilmeden de olsa kendi hazlarıyla oluşturdukları ortak bir makamın hikayesi. Masa kuklası ve animasyon tekniği ile oluşturulan Haz Makamı, tamamen işitsel ve görsel tasarıma dayalı sözsüz bir gece hikayesi. Biraz erotik, biraz tuhaf…
Kumbaracı50 Çocuk
Çocuk Oyunları
2011-2012 yıllarında Pazar günleri çocuk seyircilere ve onlar için düzenlenen etkinliklere ayrıldı. Bu kapsamda, Tiyatro BeReZe, Semaver Kumpanya ve tiyatro tem çocuk oyunlarıyla sahne aldılar. Tophane’de yaşayan çocukların bu oyunlara her zaman için davetiye hakkı vardı.
Kayıp Eşya Bürosu // Tiyatro BeReZe
Memo’nun Önlenemez Yükselişi // Semaver Kumpanya
Çocuk Atölyeleri
Çocukların yaratıcı sanat çalışmaları aracılığı ile kendilerini özgürce ifade etmeleri,grup çalışmaları ile iletişim kurma ve karar verme becerilerini geliştirmeleri ve keyifli deneyimler yaşamaları için, çocuk oyunlarından sonra farklı atölyeler düzenlendi.
CAN’lı Kitap
Kumbaracı50Çocuk ve Can Çocuk Yayınları işbirliği ile her yaştan çocuklar için her ayın son pazar günü Kumbaracı50 sahnesinde “Can’lı Kitap Günleri” etkinliği gerçekleştirildi.
Can Çocuk Yayınları’ndan seçilen bir öykü kitabının birkaç farklı öyküsü okunarak aynı anda sahnede canlandırıldı.
CAN’lı Kitap gösterisi sonrası yazarla ve oyuncularla söyleşi
Kumbaracı50 Üçlemesi
Proje Tasarımı: Yiğit Sertdemir
Tasarımını Yiğit Sertdemir’in yaptığı; Kumbaracı50 mekanında geçen ve birbirine temas eden üç farklı oyun, 2012-2013 sezonunda ilk gösterimini gerçekleştirdi.
Kumbaracı50 Üçlemesi I // Gerçek Hayattan Alınmıştır
Uzun zaman sonra bir araya gelen iki kişi…bir adam ve annesi…onarılıp dönüştürülen bir mekan…yolluk niyetine anlatılan hikayeler…sırlarve gerçek üzerine sarsıcı bir oyun.
Kumbaracı50 Üçlemesi II / Barzo ile Konserve
Oyun, birbirinden farklılaşmış iki çocukluk arkadaşının, bir gece başlarındaki dertle Kumbaracı50’ye gelmeleriyle başlıyor. Kısa sürede çözmeleri gereken sorun beklenmedik bir karşılaşmayla içinden çıkılmaz bir duruma dönüşür.
Kumbaracı50 Üçlemesi III / Dertsiz Oyun
Bir oyun seyreden seyirciler arasında geçen Dertsiz Oyun”; seyirci beklentilerinin ve seyrediş halinin nereye evrildiğini, seyredilen“şey”in nereye doğru gittiğini/götürüldüğünü araştıran bir sözsüz oyun. Tiyatronun yüksek ve ideal amacı olan insanı dönüştürmek hedefi nasıl gerçekleşebilir? Bir oyun seyrederken gerçekten bütün seyirciler dönüşürse o oyun ne olur?
6 dan sonra 15 den önce
2013-2014 sezonunda Altıdan Sonra Tiyatro 15. yılını kutladı. Bu yüzden 2013 bahar aylarında başlayan ve sonraki sezona uzanan özel bir tasarım gerçekleştirildi. Repertuvardan kalkmış ya da devam eden özgün oyunlar, kimisi yepyeni oyuncu ve tasarımlarla kimisi olduğu gibi yeniden seyirciyle buluştu.
6 Üstü Oyun
Proje Tasarımı ve Sanat Yönetmeni: Yiğit Sertdemir
Türkiye'nin en üretken yerli yazarlarının bir araya geldiği projede,
Ayşe Bayramoğlu, Civan Canova, Ebru Nihan Celkan, Mirza Metin, Yeşim Özsoy Gülan ve Yiğit Sertdemir’in, “BUGÜN” teması altında yazdıkları tek kişilik oyunlar, duayen oyuncular tarafından Kumbaracı50’de sahnelendi ve sahnelenmeye devam ediyor. 6 Oyunluk projenin ilk dördü seyirciyle buluştu, kalan iki oyun 2015-2016 sezonunda prömiyer yapacak.
Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesiydi // 6 Üstü Oyun no/1
Yazan: Ebru Nihan Celkan
Yöneten ve Oynayan: Sumru Yavrucuk
Bugün’ün dünden farksız olduğu bir coğrafyada, varoluşunun tehdit olarak algılandığı bir kadının tek kişilik gösterisine hoşgeldiniz…Hep büyük bir hayatın figüranı olan Umut, bu kez anılarını paylaşmak için sahnededir. Aile bağları, “madilik”, hayal kırıklıkları, çocukluk düşleri, muhatabını bulamadığından insanın dilini ekşiten her şey…
Evaristo // 6 Üstü Oyun no/2
Yazan: Civan Canova
Yöneten: Nihal Koldaş
Oynayan: Ayşenil Şamlıoğlu
“Evaristo, bu günü anlatmaya soyunmuş, ancak gözünü,geçmişe, bu güne ve hatta geleceğedikmiş bir oyun. İzbe birsığınakta seyirciyi karşılayan oyun,ilerledikçe seyirci beklentisini bir uçtan öbür uca savuruyor. Evaristo, yazarın deyimi ile yaşsız bir kadınınhayata tutunma mücadelesi.
Tık...Tıkıdı...Tıkılap // 6 Üstü Oyun no/3
Yazan: Ayşe Bayramoğlu
Yöneten: İlyas Odman
Oynayan: Nihal Koldaş
"...Ayşe Bayramoğlu'nun metni Nihal Koldaş'ın bedeninde; "şeyler"i ölürken izlemeyi sevmemiz hakkında bir hikaye anlatan bir kadını, bir hayaleti Kumbaracı50 mekanına çağırıyor...şeyleri ölürken izlemeyi seviyoruz...binaları, şehirleri, garları, tarihleri, insanları...ölümü izlemeyi seviyoruz.."
Aç Köpekler // 6 Üstü Oyun no/4
Yazan: Mirza Metin
Yöneten: Cem Uslu
Oynayan: Sermet Yeşil
Bir ait hissedememe öyküsü. Mekana, zamana, topluma ama belki en çok da kendine ait hissedememe…Tarihin tüm hoyratlığına karşın anılara sığınmanın öyküsü.