Yaz(ama)ma Atölyesi // Yiğit Sertdemir
Yazamıyorum. Neden yazamıyorum? Yazıyorum. Ama bir şeyler eksik gibi… Fazla mı oldu acaba bir şeyler… Başını buldum da, sonunu bir türlü getiremiyorum… Kafamda bir son var, ama nereden başlayacağımı bilemiyorum… Ya yazsan oyun olur da, yazmasam mı nedir… Çok pis fikrim var ama nereye yapacağımı kestiremiyorum… Gözümün önünde biri var, hani yaz desen yazarım… Desene yazayım… Dertlerim var paylaşmak istediğim, yolunu bulamıyorum… Bence çok iyi yazdım, sence?
On altı hafta… kırk sekiz saat… binlerce hata…
Yaz.
Ama…
İÇERİK:
Atölyede; yazmanın önündeki önyargılar ve engellerden hareketle, egzersiz ve araştırmalarla keşif ve çözüm yolları üzerine çalışma, temel kavramları edinme, nihayetinde de katılımcının karar verdiği konu üzerine sistematik bir şekilde birebir çalışarak oyun yazması hedeflenmektedir.
GENEL BİLGİLER
Başlangıç tarihi: 8 Aralık 2018 // Bitiş tarihi: 30 Mart 2019 (29 Aralık’ta ders yapılmayacaktır)
Toplam 16 hafta 48 saat
Gün ve Saat: Cumartesi günleri 11:00 – 14:00
Yer: TOMİ Eğitim Merkezi / Asmalımescit sok. No:3 D:4 K:2
Ücret:
Peşin ödeme: 1.550 TL + KDV
Taksitli ödeme: 1.750 TL + KDV
1. taksit kayıt sırasında: 550 TL
2. taksit 1-5 Ocak arası: 400 TL
3. taksit 1-5 Şubat arası: 400 TL
4. taksit 1-5 Mart arası: 400 TL
Katılımcı sayısı: 12 kişi
Son başvuru tarihi: 3 Aralık 2018
KİMLER BAŞVURAVİLİR
Bu atölye, yazmak isteyen herkese açıktır.
Başvuru
Başvuru formu
Kısa özgeçmiş
Varsa daha önce yazmış olduğunuz 1 sayfalık bir yazı, yoksa seçtiğiniz bir konu üzerine 1 sayfalık bir diyalog
Başvuru forumun buradan indirerek atolye@kumbaraci50.com adresine gönderiniz. Size kabul edildiğinize dair bir cevap maili gönderilecektir. Kabul mailinden sonra, atölye ücretini size iletilecek olan banka hesabına, ya da Kumbaracı50’ye gelerek elden ödediğinizde kaydınız kesinlik kazanacaktır. Ödemeleriniz iptal ya da iade edilemez. Ödemeniz, ancak atölyenin açılmaması durumunda iade edilir.
Başvurular eğitmen tarafından değerlendirildikten sonra, kabul veya red bilgisi mail yoluyla iletilecektir.
Eğitmen
Yiğit Sertdemir
1979’da İzmir’de doğdu. Fen Lisesi’ni 1995 yılında bitirdikten sonra, İTÜ’de Makine Mühendisliği okumak için İstanbul’a geldi. İTÜ’de tiyatro ile uğraşırken, mühendislik eğitimiyle amatör olarak ilgilendi. 1998 yılında, ilk oyun denemesi olan “Yumuşak Ge”yi yazdı. Buna rağmen yazmaktan vazgeçmedi. 1999 yılında, İTÜ’den yaşamdaşlarıyla, Altıdan Sonra Tiyatro’yu kurdu. Aynı sene Sadri Alışık Tiyatrosu’nda ilk kez profesyonel olarak sahneye çıktı. 2002 yılında kaydını alıp, Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde burslu olarak okumaya ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda ‘yevmiyeli sanatçı’ olarak çalışmaya başladı. Bir ara mezun oldu. 2009’da, Kumbaracı50 adlı sahne ile İstanbul’u buluşturanlar arasındaydı.
İTÜ Güzel Sanatlar Bölümü’nde “Doğaçlama, Oyun ve Oynanış” dersini verdi. İBBŞT’de “Oyun Kurma” başlığıyla, sonucunda “Yarın Ne Oldu” adlı bir oyun çıkan atölyeyi düzenledi. Altıdan Sonra Tiyatro’da ve İBBŞT’de çeşitli oyunlar yazdı, yönetti ve oynadı.Yazdığı oyunlar; “Bekleme Salonu”, “O.B.E.B.” (Ortak Bölenlerin En Büyüğü), “Öldün, Duydun mu?”, ”Medeniyet Tiyatrosu” (gençlik oyunu), “444”, “Fail-i Müşterek”, “Surname 2010” , “Karabahtlı Kardeşlerin Bitmeyen Şen Gösterisi” , “Gerçek Hayattan Alınmıştır” ve “Katilcilik”tir. Bu oyunlardan bazıları Yiğit Sertdemir Toplu Oyunları I ve II olarak Mitos Boyut Yayınevi tarafından 2005 ve 2009 yıllarında basıldı. “Bekleme Salonu”, “O.B.E.B.” (Ortak Bölenlerin En Büyüğü), ”Medeniyet Tiyatrosu” (gençlik oyunu), “444”, “Fail-i Müşterek”, “Surname 2010”, “Gerçek Hayattan Alınmıştır” ve “Katilcilik” oyunlarıyla çeşitli ödüller aldı. Halen; Altıdan Sonra Tiyatro’da ve İBBŞT’de tiyatro ile uğraşmakta, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat Dalı’nda ders vermeye devam etmektedir.